Tempat menarik di melaka. Tempat Menarik di Melaka. Wah Bestnya! Ini 121 lokasi terbaik. 2019-01-29

Tempat menarik di melaka Rating: 9,3/10 1453 reviews

TOP 67+ Tempat Menarik di Melaka [2019] Yang POPULAR & JARANG Pelancong Lawati

tempat menarik di melaka

Taman tema Melaka Wonderland menyediakan permainan lain yang menarik seperti Go Kart dan Paintball. Taman Botanikal Melaka Taman Botanikal Melaka adalah sebuah taman rekreasi menarik yang terletak di Ayer Keroh. Zoo Melaka adalah salah satu daripada tempat menarik di Melaka untuk kanak kanak terutamanya, kerana mereka dapat melihat spesies-spesies hidupan liar dengan lebih dekat. Satu mercu tanda baru yang menjadi kebanggaan orang Melaka yang terletak di Pulau Melaka. Makanan tradisional Melaka Melaka terkenal dengan masakan Baba dan Nyonya.

Next

Tempat percutian di Melaka menarik untuk keluarga

tempat menarik di melaka

Ini menjadikan ia di antara masjid tertua di Malaysia. Lokasi: Tanjung Bidara Beach Resort Tanjung Bidara, 78300 Masjid Tanah, Melaka Tel: +606-385 3106 Klebang Beach Resort Lokasi percutian pantai di Melaka yang turut popular dikalangan pelancong ialah Klebang Beach Resort. Biasanya ia dibalut dengan daun tapai, daun getah atau daun pisang. Rumah-rumah di perkampungan ini asalnya didiami oleh kaum Melayu dari kelas atasan di sekitar era awal abad 20. Masing-masing merupakan pahlawan kepada Sultan.


Next

25 Tempat Menarik di Melaka Tahun 2018 Sebagai Tujuan Wisata

tempat menarik di melaka

Biasanya tempahan hendaklah di ambil di rumah Kak Zura. Ianya lebih kepada satu kota yang memberikan sejarah hitam kepada kita semua. Setiap hari selalu ramai dikunjungi oleh wisatan lokal maupun wisatawan mancanegara. Selain kafe yang terdapat di Bandar Hilir, mereka juga ada satu lagi branch yang terdapat di Tampin dengan konsep yang sama. Ramai pengunjung datang ke sini untuk berkayak mengelilingi tasik. Siang mahupun malam, kawasan ini sentiasa dipenuhi orang ramai kerana kecantikkan kawasan ini. Penat membeli-belah, anda boleh berehat di tepi tasik, air pancut, karousel dan kincir air yang direka dengan seni bina Belanda.

Next

Tempat Menarik di Melaka

tempat menarik di melaka

Anda boleh menikmati makanan laut yang terkenal dikawasan ini seperti ikan bakar, siput, sotong, ketam, udang dan lain-lain. Disini ia terkenal sebagai tempat untuk berkumpul dan santai lepak bersama sahabat dan keluarga. Barangan yang datang dari tahun 50an dan 70an ini disusun di dalam setiap ruang mengikut 16 tema termasuk trade-in, buatan tangan, perubatan, buatan tukang jahit, dan era a go-go. Pantai Air Papan, Mersing Sesuai dijadikan tempat percutian keluarga kerana selain menyajikan panorama indah dengan persekitaran pantai yang cantik serta bersih, ia juga sesuai untuk aktiviti bermain layang-layang dan berkayak. Bagi kaki pancing pula, ada beberapa jenis ikan yang menarik untuk dipancing di sini. Menarik disini terdapat trek untuk jogging maka disini amat sesuai untuk jogging sambal menikmati keindahan bunyi alam dan udara yang segar.

Next

Tempat percutian di Melaka menarik untuk keluarga

tempat menarik di melaka

Tetapi sebelum itu, jangan lupa untuk dapatkan Allianz Travel Insurance supaya anda memilikinya! Pokok-pokok bunga berbagai jenis turut ditanam menghiasi taman menjadikan kawasan ini cukup menarik untuk bergambar. Yang datang buat wedding photoshoot pun ramai. Korang boleh menaiki carousel secara percuma pada waktu-waktu tertentu sepanjang mall ni beroperasi. Mereka merupakan keturunan pedagang Tamil yang menduduki Melaka sejak lebih 500 tahun dahulu. Tidak salah tapi anda juga boleh datang kesini untuk beriadah Bersama kawan dan seisi keluarga dengan menikmati pemandangan di hutan simpan ini.

Next

Tempat Menarik di Melaka Terbaru 2018 Untuk Percutian

tempat menarik di melaka

Pantai ini mempunyai pesisiran pantai berpasir yang lapang dan luas. Selain menikmati panorama bangunan lama Jonker Street, anda juga boleh beralih angin dan nikmati cendol di tengah-tengah mercu tanda bersejarah Melaka. Walaupun mungking tak sebersih dan tidak mempunyai kemudahan yang selengkap Klebang, tetapi ia juga lebih murah. Apa yang menarik akan kesan peninggalan sejarah ini ialah rekabentuk bangunan senibina Portugis dan senibina Belanda yang unik kekal dipelihara dan menjadi tarikan pelancong dari dalam dan luar negara. Pantai Klebang memang menjadi tempat tarikan di Melaka. Banyak monumen bersejarah di Melaka. Tempat makan sambil jalan jalan yang syok.


Next

Tempat Menarik di Melaka

tempat menarik di melaka

Secara tidak langsung, anda dapat mempelajari budaya masyarakat dari pelbagai tempat. Silangkan kaki dan tarik nafas dalam-dalam. Legoland Malaysia Mendengar namanya sahaja sudah teruja! Terpulang pada kita nak pilih yang mana. Zoo Melaka mempunyai pelbagai tarikan yang tersendiri. Batu Berendam Coconut Shake Mungkin ramai yang kurang bersetuju dengan pilihan penulis tetapi Batu Berendam Coconut Shake adalah tempat makan best di Melaka untuk mendapatkan Coconut Shake yang terbaik dan sedap. Pernah sekali saya bersama keluarga berkunjung ke Melaka pada hujung minggu dan lepak-lepak di dalam resort ni sahaja — itu pun tidak sempat mencuba semua aktiviti di sini. Ia terletak di Pengkalan Rama, berhadapan dengan Hotel Sentral, Melaka.

Next

Senarai Tempat Menarik di Melaka

tempat menarik di melaka

Waktu operasi: Setiap hari bermula 10am hingga 6pm. Ibu ada kongsi lebih lanjut tentang. Selepas membeli tiket masuk, anda akan diberikan akses untuk meneroka bahagian dalam kapal selam. Sambil bersiar-siar menikmati pemandangan, anda juga dapat belajar serba sedikit tentang sejarah negeri Melaka. Kubu ini dahulu mempunyai tembok yang panjang dan empat menara utama.

Next

TEMPAT MENARIK UNTUK DILAWATI DI MELAKA ~ JOM KE MELAKA

tempat menarik di melaka

Book dokter dan arange perjalanan sampai akomodasi dengan Company Rate kami sehingga lebih murah 3. Medan Ikar Bakar Alai, Crystal Bay Merupakan antara pilihan yang top tempat makan best di Melaka untuk penggemar ikan bakar yang ada di Melaka. Pembaca ada hak untuk menentukan kedudukan atau ranking senarai yang ditetapkan berdasarkan pendapat masing-masing. River Cruise beroprasi pada siang dan malam hari. Paul, Bangunan Memorial Kemerdekaan, Muzium Samudra, Flor De La Mar, Dataran Pahlawan, Masjid Selat Melaka, Pulau Besar dan laut Selat Melaka yang membiru. Nama perkampungan ini diambil sempena nama F. Dari ketinggian ini, korang boleh spot beberapa tempat menarik seperti St.

Next

13 Tempat Wisata di Melaka Malaysia [Part 1] : Yuntiwa Journal

tempat menarik di melaka

Di sekitar Melaka memang banyak gerai yang menjual Keria gula Melaka tapi kami bagi jaminan memang tiada tempat lain yang standing denganya. Asalnya dipanggil Pantai Jaring, Pantai Rombang dan Pantai Kundur iaitu nama pantai perkampungan nelayan dikawasan berkenaan. Bagi yang ingin mencari barangan berjenama samaada ada fesyen atau gadget peribadi bolehlah ke sini yang merupakan satu shopping mall yang baru dibuka pada tahun 2015. Berikut ialah senarai pantai di Melaka yang menarik untuk dijadikan lokasi percutian anda. Lebih ekstreme adalah aktiviti SkyRide yang mana anda berbasikal menyeberangi laluan bertali. Cuma 5 minit berjalan kaki ke Tesco Cheng Stadium Hang Jebat dan jarak 7km ke bandar Melaka.

Next